Év Honlapja 2015
PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Balatonakali Község Önkormányzata a tulajdonában lévő
beépítetlen terület értékesítésére pályázatot hirdet

1.) Balatonakali Község Önkormányzata Képviselőtestületének 31/2017. (II. 15.) számú határozata értelmében értékesítésre hirdeti meg a Balatonakali 503/3 hrsz-ú, 1513 m2 alapterületű közművesítetlen „Vegyes terület Vt7” övezetbe sorolt építési telkét, (mely helyileg a Levendula sétány - Balaton utca - 71–es főút által közrezárt területen található).

Telek értékesítés
Balatonakali község Helyi Építési Szabályzatáról szóló 13/2014. (XII. 22.) önkormányzati rendelet 33. §-sa alapján:
(1) A településközpont vegyes terület a Szabályozási Terveken Vt jellel szabályozott terület¬fel-használási egység, mely több önálló rendeltetési egységet magába foglaló, lakó és olyan helyi te-lepülési szintű igazgatási-, kereskedelmi-, szolgáltató, vendéglátó-, szálláshely szol¬gáltató-, egy-házi-, oktatási-, egészségügyi-, szociális épületek, valamint sportlétesítmények elhelyezésére szolgál, amelyek alapvetően nincsenek zavaró hatással a lakófunkcióra.
(2) Az építési övezetek telkei csak teljes közművesítettség esetén építhetők be.
(3) Az építési övezetek területén elhelyezhetők az OTÉK szerint meghatározott funkciók;
a) Kivéve parkolóház, üzemanyagtöltő állomás. Üzemanyagtöltő állomás kizárólag a Vt3* öveze-tében helyezhető el.
b) Egy telken, lakófunkció esetén maximum kétlakásos lakóépület helyezhető el.
(4) Az építési övezetekben terepszint alatti építmény nem helyezhető el. Pinceszint a fő rendel-tetés szerinti épülettel összeépítve, maximum a földszinti beépítés mértékéig építhető.
(5) A településközpont vegyes építési övezet építési előírásait az alábbi táblázat tartalmazza:
A
Övezeti jel: B
Telekre vonatkozó előírások: C
Építményre vonatkozó előírások:
beépítési mód: min. terület (m2): max. beépíthetőség (%): min. zöldfelület
(%): max. épületmagasság (m):
8. Vt7 SZ 1200 35 30 5,0
……..
(7) Az építési övezetek területén az állattartást szolgáló épületek, építmények a lakó, üdülő- és középületektől min. 8,5 m távolságra helyezhetők el.
(8) Az építési övezetekben az épületkialakítás feltételei a következők:
a) csak magastetős épület létesíthető 37 – 45° közötti dőlésszöggel;
b) a homlokzati felületek anyagai lehetnek tégla, fa, kő, vakolat pasztell földszínekben, harsány színek nem alkalmazhatók; …..
(10) A Vt-7 övezetben az eredeti terep nem mozdítható, a Levendula utcában kialakítandó telkek az utcára merőlegesen alakítandók ki.”

Az ingatlanon kommunikációs kábel (MATÁV) és annak betonfedeles földalatti aknája van, - melynek használati, vagy vezetékjoga bejegyezve nincsen,- a helyzet jogilag rendezendő.
Az ingatlan per-, igény- és tehermentes.

2.) Az ingatlan tulajdonjogának megszerzési időpontja: a vételár teljes kifizetését követően.

3.) A telek kikiáltási ára: 11.529.000,-Ft + 27 % ÁFA, összesen: 14.641.830,-Ft, azaz Tizennégymillió-hatszáznegyvenegyezer-nyolcszázharminc Forint.

A pályázaton való részvételt az Önkormányzat a 12083002-00137233-00100002 számú költ-ségvetési számlájára történő 1,4 MFt bánatpénznek a beadási határidőig történő előzetes befi-zetéséhez köti.
Több jelentkező esetén licitálásra kerül sor.
A nyertes pályázó esetén a vételárba a fenti összegű bánatpénz beleszámít. Azonban, ha a nyertes nem köt adásvételi szerződést vagy a vételár fennmaradó részét nem fizeti - 1 hónapon belül - meg, a bánatpénz összegét elveszíti.
A többi pályázó a bánatpénzt a tárgyalást követő 8 napon belül visszakapja.

4.) A pályázatot 2017. március 14-én 1200 óráig írásban lehet benyújtani „Telekvásárlási pályázat 503/3 hrsz.” jeligével ellátva a polgármesternek (Cím: 8243 Balatonakali, Kossuth L. u. 45.).
A pályázatnak tartalmaznia kell: a pályázó(k) nevét, a címét, elérhetőségét, valamint a pályázati feltételeknek az elfogadását és a bánatpénz befizetésének igazolást.

5.) A pályázati tárgyaláson – előzetes értesítés nélkül – a Tihanyi Közös Önkormányzati Hiva-tal Balatonakali Kirendeltségén (Balatonakali, Kossuth L. u. 45.) 2017. március 16-án de. 1000 órakor, csak az a pályázó vehet részt, aki pályázatát az előírt tartalommal és határidőben erre az ingatlanra benyújtotta.
Meghatalmazott csak szabályszerű meghatalmazással vehet részt a tárgyaláson.

6.) Több jelentkező esetében az ajánlattevőknek az ingatlan vételárára licitálni kell a pályázati tárgyaláson.
A pályázók megszabott min. 100.000,-Ft licitlépcsőkkel licitálhatnak egymás ajánlatára. Ettől magasabb licitlépcsőben a pályázók közösen megállapodhatnak.
A pályázatot az a pályázó nyeri el, aki a tárgyaláson a legmagasabb összegű vételár megfizetésére tesz ajánlatot. Azonos összeget megajánlók között, az akali igénylő elsőbbséget élvez.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti időn belül nem köt adásvételi szerződést vagy nem fizeti ki a vételárat, a sorban utána legmagasabb ajánlatot tevőt kell nyertesnek tekinteni.
A pályázat eredménytelen, ha az ajánlattevők egyike sem tett eleget az előírtaknak. A pályázatíró fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására.

A telek a pályázati tárgyalás előtt a helyszínen bármikor megtekinthető, bejárható.

Balatonakali, 2017. február 15.

Koncz Imre
Polgármester