Év Honlapja 2015
A korábban kiadott tájékoztatást kiegészítendő: a 46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet valamennyi tervezett rendezvényünk lemondására, elhalasztására kötelez bennünket.

Értesítés rendezvényekről (frissített információk!)
46/2020. (III. 16.) Korm. rendelet

az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről (III.)

3. § A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvények működésének biztonságosabbá tételéről szóló 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet szerinti rendszeres zenés, táncos rendezvények (a továbbiakban: rendszeres zenés, táncos rendezvény) helyszínén tartózkodni tilos.

4. § (1) Rendezvény helyszínén a résztvevők számától és a rendezvény helyszínétől függetlenül tilos tartózkodni. Gyűlés helyszínén tartózkodás tilos.

(2) Nem minősül rendezvénynek a vallási közösség szertartása, továbbá a polgári házasságkötés és a temetés.

(3) Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között tartható meg.

5. § Az ott tartózkodók létszámától függetlenül, az ott foglalkoztatottak kivételével tilos a látogatása

a) az előadó-művészet valamennyi ágának fellépése céljából megtartott eseménynek, függetlenül annak nyilvánosságától (színház, tánc-, zeneművészet),

b) a mozinak,

c) a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és a közművelődésről szóló törvényben meghatározott

ca) közgyűjteménynek,

cb) közművelődési intézménynek,

cc) közösségi színtérnek.


Korábbi információink, az alábbiakban olvashatóak, ennek szellemében már természetesen nem érvényesek, valamennyi programunk törlésre került, a lehetséges folytatásról honlapunk tájékoztatást fogunk adni.
Balatonakali, 2020. 03.18.

ÉRTESÍTJÜK A TISZTELT BALATONAKALI LAKOSOKAT, HOGY ÖNKORMÁNYZATUNK A KORMÁNY ÁLTAL ELRENDELT RENDKÍVÜLI JOGREND, VESZÉLYHELYZET MIATT, VALAMENNYI BELTÉRI RENDEZVÉNYÉT LEMONDJA, ELHALASZTJA.
Az intézkedés első lépésben húsvétig (április 13-ig) bezárólag tart.Ezt követően természetesen további tájékoztatást nyújtunk a következő havi eseményeinek megtartásáról, illetve meg nem tartásáról.

X. AKALI BOR NAPJA MANDULAVIRÁGZÁSKOR esemény pénteki, zárt térben zajló szakmai napja biztosan elmarad, a szombati túra lehetőségeiről még egyeztetések folynak, terveink szerint a március 16-i hétre lesznek végleges információink a rendezvény megtartásáról, szigorításáról, elmaradásáról.





Megértésüket köszönjük!



Balatonakali, 2020. március 12.

Koncz Imre
polgármester