Év Honlapja 2015
Újra indul az óvodai konyha
Tájékoztatás, óvodai étkezés újraindításáról
Az önkormányzat és az óvodai étkeztetést biztosító vállalkozás közt a héten egyeztetések voltak. Sikerült a feleknek egyességet kötni, így a jövő héten, április 1(szerda)-tól, ismét elindul a konyha működése. Azoknak az óvodás gyermeknek, akik erre igényt tartanak, lehetőségük lesz ételrendelésre, mely tartalmazza a tízórait, uzsonnát (hideg, csomagolt étel formájában), valamint az ebédet, csomagolt főtt étel formájában. Az igényeket Szegvári Tibornál kell lejelenteni telefonon, a +36-70/361-0206 telefonszámon.
A nyugdíjasok és a lakosság számára is megnyílik ismét a rendelés lehetősége, azzal a változással, hogy tilos az ételhordók használata. Kizárólag egyszer használatos, eldobható edényeket fog használni a vállalkozó. Az önkormányzat gondoskodik az edények beszerzéséről, szájmaszkot és kesztyűt biztosít a kiszállításhoz. Amennyiben szükségessé válik, akkor az esetleges kiszállításokba is besegít.
Fontos tudnivaló, hogy jelen esetben ételallergiás igényeket nem tud kiszolgálni ez a rendszer, és kizárólag egy menü lesz. Amennyiben az ételallergiás gyermek részére a család nem tudja megoldani az étkeztetést, akkor ezt kérjük külön jelezni az önkormányzat felé. A hatvan év feletti, állandó lakosok részére, a kiszállítás és a csomagolás költségeit az önkormányzat, a már korábban megszokott módon átvállalja. Az óvodások esetében a kiszállítás és az étkezés is teljesen térítésmentes a továbbiakban is.
Mindenki más számára a csomagolás és szállítás költségei fel lesznek számolva, melynek pontos mértékéről Szegvári Tibor tud adni felvilágosítást. Akik személyesen akarják elvinni a kicsomagolt ételt, azok sem léphetnek be az épületbe. Az átvétel módját a vállalkozó fogja meghatározni.

Balatonakali, 2020. március 27.



Koncz Imre
polgármester