Év Honlapja 2015
A Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Karának hallgatói közül ketten is kutatási támogatást nyertek a Nemzeti Művelődési Intézet pályázatán. Az egyik a balatonakali IHÁSZ CSILLA.
Közművelődési kutatási támogatást nyert el a balatoni közösségeket kutató egyetemista
Ihász Csilla „Balatonakali közösségei, balatoni közösségek, a közművelődés speciális helyzete a Balaton-parton” címmel végzi tudományos munkáját.

„Kutatásomban azt a sajátos kettősséget veszem górcső alá, amely a Balaton-parti kistelepülések jellemzője. Nyáron ugyanis a turizmusból fakadóan kisvárosias jelleget öltenek ezek a települések, szezonon kívül azonban ismét kisközösségi jellemzőkkel bírnak. Ez a kettősség a kulturális ellátottságra, a jogszabályi minimumon túlmutató szakemberre, biztosítandó feltételekre is igaz, éppen ezért dolgozatomban nemcsak magát a jelenséget és nehézségeit mutatom be, de olyan jó gyakorlatokat is igyekszem felsorakoztatni, amelyek a szakemberek számára is módszertani segítséget jelenthetnek” – magyarázta Ihász Csilla, aki a témát személyes érintettsége okán választotta, hiszen maga is egy ilyen közösség tagja. Balatonakalin él, ahol egy évtizeden át dolgozott művelődésszervezőként.
forrás: https://www.veol.hu/helyi-kozelet/2021/11/kozmuvelodesi-kutatasi-tamogatast-nyert-el-a-balatoni-kozossegeket-kutato-egyetemista