Év Honlapja 2015
Balatonakali Község Önkormányzata a tulajdonában lévő iroda ingatlan értékesítésére pályázatot hirdet:
Pályázati hirdetmény
1.) Balatonakali Község Önkormányzata Képviselőtestületének 185/2022. (XI. 25.) számú határozata értelmében értékesítésre hirdeti meg a Balatonakali 250/2 hrsz-ú, 53 m 2 alapterületű, „kivett iroda”, ingatlanát (mely helyileg Balatonakali, Vasút tér 3. szám alatt található). Az ingatlan jelenlegi állapotában kerül eladásra.

Az iroda:
- alapterülete: bruttó 53 m 2 , nettó 45 m 2 ,
- jellemzői: összközműves (víz, csatorna, villany, gáz, központi fűtés, telefon, internet) Az ingatlan per-, igény- és tehermentes.

2.) Az ingatlan tulajdonjogának megszerzési időpontja: a vételár teljes kifizetését követően.

3.) Az ingatlan kikiáltási ára: 25.800.000,-Ft, azaz huszonötmillió-nyolcszázezer Forint.

4.) A pályázaton való részvételt az Önkormányzat a 12083002-00137233-00100002 számú költségvetési számlájára történő 4 Millió Ft bánatpénznek a beadási határidőig történő előzetes befizetéséhez köti. Több jelentkező esetén licitálásra kerül sor. A nyertes pályázó esetén a vételárba a fenti összegű bánatpénz beleszámít. Amennyiben a nyertes nem köt adásvételi szerződést vagy a vételárat nem fizeti meg – 2 hónapon belül - az előírtak szerint, a bánatpénz összegét elveszíti. A többi pályázó a bánatpénzt a tárgyalást követő 5 napon belül visszakapja.

5.) A pályázatot 2023. január 17.-án 10 00 óráig írásban lehet benyújtani „B.akali önkormányzati iroda pályázata” jeligével ellátva a polgármesternek.
(Cím: 8243 Balatonakali, Kossuth L. u. 45.).

A pályázatnak tartalmaznia kell: a pályázó(k) nevét, a címét, elérhetőségét, valamint a pályázati feltételeknek az elfogadását és a bánatpénz befizetésének igazolást. Jogi személy esetén cégkivonat, döntési jogosultság igazolása, ügyvezető/képviselő aláírási címpéldány.

6.) A pályázati tárgyaláson – előzetes értesítés nélkül – a Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonakali Kirendeltségén (Balatonakali, Kossuth L. u. 45.) 2023. január 19-én de. 10:00 órakor, csak az a pályázó vehet részt, aki pályázatát az előírt tartalommal és határidőben benyújtotta. Meghatalmazott csak szabályszerű meghatalmazással vehet részt a tárgyaláson.

Több jelentkező esetében az ajánlattevőknek az ingatlan vételárára licitálni kell a pályázati tárgyaláson. A pályázók megszabott min. 100.000,-Ft licitlépcsőkkel licitálhatnak egymás ajánlatára. Ettől magasabb licitlépcsőben a licit előtt a pályázók közösen megállapodhatnak. A pályázatot az a pályázó nyeri el, aki a tárgyaláson a legmagasabb összegű vételár megfizetésére
tesz ajánlatot. Amennyiben a nyertes pályázó a fenti időn belül nem köt adásvételi szerződést vagy nem fizeti ki a vételárat, a sorban utána legmagasabb ajánlatot tevőt kell nyertesnek tekinteni. A pályázat eredménytelen, ha az ajánlattevők egyike sem tett eleget az előírtaknak.

Az adásvételi szerződés megkötésére abban az esetben kerülhet sor, amennyiben a Magyar Állam nem él A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése alapján biztosított elővásárlási jogával.

Az ingatlan a pályázati tárgyalás előtt előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthető. Egyeztetés: Mészáros Géza településüzemeltető (0620/9577246).

Balatonakali, 2022. december 2.

Koncz Imre
Polgármester
Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény
Pályázati hirdetmény