Év Honlapja 2015
Lomtalanítás
2019. május 6.
Lomtalanítás időpontja: május 6-tól 10-ig. Tisztelt Ingatlantulajdonos! Az elmúlt években kialakított rend helyett az ÉBH Nonprofit Kft. megbízásából a Balatonfüredi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. nem közterületről, hanem előzetes egyeztetést követően, évente egy alkalommal, ingyenesen házhoz menő rendszerben 2 m3-es mennyiségig szállítja el a lomhulladékokat. A házhoz menő lomtalanítás lényege, hogy az ingatlanhasználó a lomhulladékait összegyűjti, kerítésen belül elhelyezi, és egy meghatározott időpontban, az ingatlanhasználó jelentétében Társaságunk munkatársainak átadja. Lomhulladék: háztartásokban, normál háztartási mennyiségben keletkező, olyan nagy darabos ami nem fér bele a rendszeresített hulladékgyűjtő edénybe pl. bútor, ágybetét, kerékpár, szőnyeg, babakocsi, kerti bútor.
Elolvasom
Egészségnap
2019. április 26.
Balatonakali Község Önkormányzata szeretettel hívja lakosait április 26-án, pénteken, 15 órától tartandó Egészségnapjára a Művelődési Házba és Mag-Tár-Házba.
Elolvasom
Rendőrségi közlemény
2019. április 18.
Mondj négy NEM-et az ittas vezetésre! A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési tanácsai a húsvéti időszakra a fénykép alatt olvashatók.
Elolvasom
Honlapunkon is olvasható az Akali Hírek legújabb, áprilisi száma
2019. április 18.
Hírek, programok, beszámolók településünk életéről. https://www.balatonakali.hu/media/csikicsuki/files/akalihirekmutatvanyszam2019aprilis12oldalhonlapra.pdf
Elolvasom
Húsvéti játszóház
2019. április 18.
KEDVES GYERMEKEK, SZÜLŐK, ÉRDEKLŐDŐK! Idei húsvéti játszóházunkban a nemezelésé lesz a főszerep, ahol a képen látható tojáshoz és tulipánhoz hasonló szépségeket készíthettek, illetve tojásfestéssel is várunk Titeket! Lesz tojáskeresés és nyuszisimogató is! Mindenkit szeretettel várunk! 2019.04.18. csütörtök, 15 óra, Művelődési ház
Elolvasom
Boldog húsvéti ünnepeket kívánunk!
2019. április 17.
E rövid kis húsvéti hagyomány-történettel köszöntjük olvasóinkat az ünnep alkalmából: A Dunántúlon a húsvét hétfői locsolás kevésbé volt szokásban, mint a magyar nyelvterület egyéb részein, például Csíkban, az Ipoly-mentén, vagy épp Szeged környékén. Viszont számos adat utal egyéb, bizonyos bakonyi falvakban a közelmúltig gyakorlatban lévő és néhol újra felelevenített, ugyancsak termékenységvarázsló célzatú népszokásra, a húsvéti korbácsolásra! Fejér és Veszprém megyében sibának nevezik a négyszögűre font korbácsot, amellyel a legények húsvéthétfőn megcsapkodták a leányokat, közben ezt mondogatva: Keléses ne légy, Bolhásos ne légy, Esztendőre frissebb légy! A lányok a sibára szalagot kötöttek, borral kínálták a legényeket. A Bakonyban ugyancsak húsvéthétfőn jártak korbácsolni: Sidiridi jó légy, Friss légy, Keléses ne légy, Ha valahová küldenek, fuss! A lábaid jó futók legyenek (lábára üt) Kezeid jó mosogatók legyenek (kezére üt) A fejed ne fájjon (fejére üt) Sidiridi váltsd ki magadat! (hátára üt és várja a tojást jutalmul). A húsvéti korbácsolás jutalma a locsoláshoz hasonlóan szintén a hímes vagy piros tojás volt. (Forrás: Néprajzi Lexikon)
Elolvasom
Több hír