Év Honlapja 2015
Balatonakali 2023 szeptember 23. szombat 14 órától
Mandulaszüret
Leírás
Az elmúlt esztendőben Balatonakali - a mandulás település - kiváló rendezvényt keltett életre, mandulaszüret névre keresztelve. A mandula virágzásának már évtizedes ünnepi hagyománya van Akaliban, éppen időszerű volt a termés megünnepelése is. Idén második alkalommal rendezzük meg az eseményt, annak ellenére, hogy a saját mandulásunk nem bővelkedett termésben.
 
14 órától Balatonakali észak-keleti végén (Hóvirág utca keleti vége és a Fenye hegyre vezető Fenyei útkereszteződésénél lévő, önkormányzati mandulaültetvény szomszédságában) festői környezetben, szabadtéren várjuk az érdeklődőket.
 
A polgármesteri köszöntő után, a mostanság igencsak aktuális fagykár elleni védekezésről hallgathatunk egy előadást, a téma leginkább avatott szakértőjétől, Rácz Szabó Róberttől. Majd megkóstolhatjuk a Balaton Virágai névre hallgató pralinét, Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász remekművét.
 
Nem marad el idén sem a mandulatörő verseny, majd a mandulafák előtt felállított színpad zenei élményt nyújt a közönségnek, akik a Mörk Pincészet borait és az Akali Szekér streetfood ételeit Ízlelhetik. A Fék Étterem ezen a napon mandulás ételeket is kínál étlapján.
 
Aki ellátogat ezen a délutánon Balatonakaliba, annak lehetősége lesz mandulát vásárolni, annak ellenére, hogy idén igencsak kevés termet.
 
Legyen vendégünk! Próbálja ki a mandula és a jó bor közös fogyasztásának egyedülálló élményét Balatonakaliban!
 
Galéria