Év Honlapja 2015

Balatonakali Mandulavirág Strandon zöldterületi felületek, közlekedési infrastruktúra fejlesztése I. szakasz

Kisfaludy Program

Kedvezményezett neve: Balatonakali Község Önkormányzata

Támogatott projekt címe: Balatonakali Mandulavirág Strandon zöldterületi felületek, közlekedési infrastruktúra fejlesztése I. szakasz

Pályázat azonosító száma: STR4-0069

A szerződött támogatás összege: 30 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
A projekt elsődleges célja a zöldterületi felületek és közlekedési infrastruktúra fejlesztése volt.
A zöldterületi felület, a füves területek minőségének javításához bővíthető automatizált öntözőrendszer került kiépítésre.
A központi sétány - a korábban megújított közlekedési felületekhez igazodva - mogyoró színű Leier Taverna típusú térkő burkolatot kapott. A felújított sétány szélesebb, így mind a kerékpárosok, mind a babakocsival közlekedők számára jobban használható, kényelmesebb lett.
A sétány melletti rácsos folyóka kiváltásra került az új vízelvezető vápával, elősegítve a biztonságosabb közlekedést.
A korábbi tájékoztató táblák kiegészítéseként információs táblát, irányjelző táblát és további tájékoztató táblákat (strand bejárati tábla, kutyát behozni tilos, kutyát fürdetni tilos, elérhetőségek, nyitva tartás) szereztünk be.
A megújult vízicsúszdánkra 2 db csőkamera került telepítésre. A webkamerák a vendégek számára előzetes tájékozódási lehetőséget jelentenek az aktuális időjárásról, a strand telítettségéről.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2021.05.31.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósul meg.

Balatonakali Mandulavirág Strand infrastrukturális fejlesztése 2021

Kisfaludy Program

Kedvezményezett neve: Balatonakali Község Önkormányzata

Támogatott projekt címe: Balatonakali Mandulavirág Strand infrastrukturális fejlesztése 2021

Pályázat azonosító száma: STR 2021-045

A szerződött támogatás összege: 30 000 000 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása:
Projektünk egyik elsődleges célkitűzése volt az akadálymentes szolgáltatásaink bővítése, melynek keretében 2 db domború-tapintható strandmakettet telepítettünk, 2 db indukciós hurok beszerzésével a strandi pénztárakat hallásegítő rendszerrel láttuk el, látássérült vendégeink támogatása érdekében taktilis vezető sáv kiépítésére került sor 10 m szakaszon, továbbá 1 db akadálymentes rugós játék beszerzésével és telepítésével gazdagodott a strand.
Strandunkon megtörtént a zöldfelület megújítása, füvesítés 14.500 m2 területen, és hozzá kapcsolódó terep rendezés, 3 db fa (platán, nyír és fűz) és 30 m babérmeggy sövény ültetés, a kertépítéshez kapcsolódóan kerékpár tároló kihelyezése, valamint szelektív gyűjtőpont kialakítása. Ezen felül 2 db 32 rekeszes csomagmegőrző létesítését is elvégeztük a strand két bejáratánál, továbbá megvalósítottuk a vízi megállóhely kialakítását egy mobil úszóstég beszerzése által. Eszközbeszerzés keretében lecseréltük és pótoltuk a leselejtezett napágyainkat, illetve mentőmellényeinket többféle méretben. Beszereztünk egy új, csúszdával és fürdőlétrával rendelkező Modena típusú vízibiciklit is.
A fejlesztéseket bemutató A/5 szórólapok készültek, továbbá a fejlesztésekről videofilm is elérhető Balatonakali honlapján.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2022.05.31.

A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.