Év Honlapja 2015
Balatonakali Község Önkormányzata ingatlanok együttes értékesítésére pályázatot hirdet
PÁLYÁZATI  HIRDETMÉNY
PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY

Balatonakali Község Önkormányzata a tulajdonában lévő
ingatlanok együttes értékesítésére pályázatot hirdet

1.) Balatonakali Község Önkormányzata Képviselőtestületének 32/2017. (II. 15.) számú határozata értelmében értékesítésre hirdeti meg a
- Balatonakali 293/1 hrsz-ú, 921 m2 alapterületű, „kivett épület, udvar”,
- Balatonakali 293/2 hrsz-ú, 473 m2 alapterületű, „kivett beépítetlen terület”,
- Balatonakali 294 hrsz-ú, 1411 m2 alapterületű, „kivett lakóház, udvar, gazdasági épület”,
- Balatonakali 295 hrsz-ú, 3207 m2 alapterületű, „kivett szálláshely, udvar és egyéb épület” megnevezésű ingatlanait (melyek helyileg Balatonakali, Kossuth L. u. 41-45. szám alatt találhatóak).

Az ingatlanok a Strand utca és Kossuth utca között helyezkednek el, a HÉSZ szerinti besorolása Vt-3, környezete lakó, üdülő és egyéb ingatlanok. A vízparttól mért távolsága cca 150 m.
(Az ingatlanokról helyiség, állapot leltár a mellékletben)

Az ingatlanok per-, igény- és tehermentesek.

2.) Az ingatlan(ok) tulajdonjogának megszerzési időpontja: a vételár teljes kifizetését követően.

3.) Az ingatlanok együttes kikiáltási ára: 260.000.000,-Ft + ÁFA = 330.200.000,-Ft, azaz Háromszázharmincmillió-kettőszázezer Forint.

4.) A pályázaton való részvételt az Önkormányzat a 12083002-00137233-00100002 számú költségvetési számlájára történő 33 Millió Ft bánatpénznek a beadási határidőig történő előzetes befizetéséhez köti. A bánatpénz összege 5.) pont szerinti pályázat esetében is ugyanennyi.
Több jelentkező esetén licitálásra kerül sor.

A nyertes pályázó esetén a vételárba a fenti összegű bánatpénz beleszámít. Amennyiben a nyertes nem köt - 20 napon belül - adásvételi szerződést vagy a vételárat nem fizeti meg az előírtak szerint, a bánatpénz összegét elveszíti.
A többi pályázó a bánatpénzt a tárgyalást követő 5 napon belül visszakapja.

A vételárnak a bánatpénz feletti részét két részletben kell megfizetni.
A vételár 40 %-a fizetendő a szerződéskötéskor. A fennmaradó összeget pedig az épület átadásakor (max. 9 hónappal a szerződést kötést követően) kell megfizetni.

5.) Az eladó a 4 ingatlant egyben kívánja értékesíteni. Azonban – amennyiben az együttesre nincsen igény - a Balatonakali 295 hrsz-ú ingatlan önállóan is értékesíthető.
Önálló értékesítés esetére az ingatlan kikiáltási ára 222.960.000,-Ft + ÁFA = 283.159.200,-Ft.
A másik 3 ingatlan önállóan nem értékesíthető!

6.) Az ingatlanok értékesítésének feltétele, hogy a Balatonakali 295 hrsz-ú ingatlant az Ön-kormányzat ill. a TKÖH Balatonakali kirendeltsége a szerződés kötést követően maximum 9 hónapig hasonló funkcióval ingyen használhassa. Ez alatt az idő alatt a továbbiakban is az eladó rendezi a működtetés, üzemeltetés költségeit.
Ha az Önkormányzat előbb megoldja a hivatalának elhelyezésének feladatát, a fenti határidő előtti teljesítés lehetséges.

7.) A pályázatot 2017. április 14-n 1200 óráig írásban lehet benyújtani „Hivatali ingatlanok pályázat” jeligével ellátva a polgármesternek (Cím: 8243 Balatonakali, Kossuth L. u. 45.).

A pályázatnak tartalmaznia kell: a pályázó(k) nevét, a címét, elérhetőségét, valamint a pályázati feltételeknek az elfogadását és a bánatpénz befizetésének igazolást.
Nyilatkozat, hogy egyben kívánja a 4 ingatlant megvásárolni, vagy csak a 295 hrsz-t.

5.) A pályázati tárgyaláson – előzetes értesítés nélkül – a Tihanyi Közös Önkormányzati Hivatal Balatonakali Kirendeltségén (Balatonakali, Kossuth L. u. 45.) 2017. április 19-én de. 1100 órakor, csak az a pályázó vehet részt, aki pályázatát az előírt tartalommal és határidőben erre az ingatlanra benyújtotta.
Meghatalmazott csak szabályszerű meghatalmazással vehet részt a tárgyaláson.

6.) Több jelentkező esetében az ajánlattevőknek az ingatlanok vételárára licitálni kell a pályázati tárgyaláson.
A pályázók megszabott min. 1.000.000,-Ft licitlépcsőkkel licitálhatnak egymás ajánlatára. Ettől magasabb licitlépcsőben a pályázók közösen megállapodhatnak.
A pályázatot az a pályázó nyeri el, aki a tárgyaláson a legmagasabb összegű vételár megfizetésére tesz ajánlatot.

Amennyiben a nyertes pályázó a fenti időn belül nem köt adásvételi szerződést vagy nem fizeti ki a vételárat, a sorban utána legmagasabb ajánlatot tevőt kell nyertesnek tekinteni.
A pályázat eredménytelen, ha az ajánlattevők egyike sem tett eleget az előírtaknak. A pályázatíró fenntartja magának a jogot a pályázat visszavonására.

Az adásvételi szerződés megkötésére abban az esetben kerülhet sor, amennyiben a Magyar Állam nem él A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 14. § (2) bekezdése alapján biztosított elővásárlási jogával.

Az ingatlanok a pályázati tárgyalás előtt előzetesen egyeztetett időpontban megtekinthetők, bejárhatók.

Balatonakali, 2017. február 23.

Koncz Imre
Polgármester

Letölthető fájlok