Év Honlapja 2015
Balatonakali Üdülőtulajdonosok Egyesülete (BÜTE)
1211 Budapest, Templom u. 38.(levelezési cím)
Számlaszáma: Takarékbank 73200110-10009024
Adószáma: 18938340-1-43
Cégbírósági nyilvántartási száma: 8, Pk. 60199/1996.10.16. sz. határozat alapján

Telefon: 30/508-6318
E-mail: bute.akali@gmail.com
Elnökség: Keszthelyi István elnök
Parraghné Sturbán Annamária, titkár
Szilágyiné Páli Judit adm. titkár
Felügyelő Bizottság: Klemens Antalné, elnök
Flanek Zoltán, tag
Ökrös Gergely, tag


Balatonakali Üdülőtulajdonosok Egyesülete
 

A Balatonakali Üdülőtulajdonosok Egyesülete (BÜTE) 2021-ben ünnepelte 25 éves fennállását.

Az Egyesület 1996-ban alakult település és közösségfejlesztés, élhető környezet valamint nyugodt és kulturált időtöltés kialakításáért. A kb. 700 lelkes községben megközelítőleg 800 üdülőingatlan van. Egyesületnek jelenleg közel 200 tagja van.

 

Célok:

 

Az Balatonakali Üdülőtulajdonosok Egyesülete feladatai, programjai 4 fő témakör köré csoportosulnak.

1.         Az üdülők, egyesületi tagok érdekképviselete, közösségfejlesztés

2.         Településfejlesztés, környezetvédelem

3.         Kapcsolatépítés a községgel, helyi és regionális civil szervezetekkel

4.         Kulturális, sport és egyéb rendezvények támogatása, a rendezvényeken való részvétel

 

Balaton partszakaszának védelme, a szabad fürdés lehetőségeinek biztosítása, környezetünk ápolása, a közszolgáltatások színvonalának emelése, valamint társadalmi és kulturális rendezvények szervezése.

 

Az Egyesület célul tűzte ki, hogy képviseli a tagokat abban, hogy résztvevői, alakítói legyenek Balatonakali és térsége településfejlesztésének, kulturális életének.

Rendszeres meghívott résztvevői vagyunk az önkormányzati képviselő-testületi üléseknek, ahol nemcsak tájékozódunk a község életéről, hanem véleményt is mondunk.

 

Gazdálkodás, működés:

A BÜTE gazdálkodása kiegyensúlyozott. Bevételt a tagdíjak mellett pályázati forrás jelent. 

A bevételek egy visszafogott működésre biztosítanak alapot.

A Vezetőség tagjai is társadalmi munkában végzik feladatukat, ki munka mellett, ki nyugdíjasként. A rendezvényeink azonban mindig nagyobb szervezőgárdát igényelnek, ahol tagjaink önkéntes munkával örömmel segítenek.  Saját rendezvényeinken túl a községi rendezvények szervezésében is részt vesznek tagjaink.

Munkánk nemcsak a nyári üdülési szezonra korlátozódik. A falu egész évben működik, az üdülők biztonsága egész évben kívánatos.

A társadalmi és kulturális programok tervezése és szervezése is egész évben folyik, még ha a nyári időszakban kulminál is.

 

Néhány példa az elmúlt évek közösségi programjaiból:

Tagjaink állandó, aktív résztvevői a nyári rendezvényeknek, a hangversenyeknek, ünnepségeknek és főzőversenyeknek. A község által szervezett csoportos munkákban (szemétszedés, virágültetés) is nagy számban részt vesznek üdülőtársaink, a nyári társadalmi és kulturális rendezvények résztvevői és nézői zömében az üdülők közül kerülnek ki.

Egyesületünk csatlakozott a „Virágos Akaliért” programhoz, nem csak díjat ajánlottunk fel a legszebb házak, kertek elismerésére, de tagjaink körében népszerűsítjük is az akciót, ösztönözzük őket a szép környezet kialakítására.

A fentieken kívül minden évben megszervezzük és rendezzük a Strandon a hagyományos gyermek rajzversenyt (üdülőknek, kempingezőknek, helyi lakosoknak) A BÜTE biztosítja a díjakat.

 

Balatonakali Üdülőtulajdonosok Egyesülete