Év Honlapja 2015

Balatonakali Község Önkormányzata 172.585.359 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a Terület és Településfejlesztési Operatív Program „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” tárgyú felhívás „Balatonakali horgászcsónak kikötő stég és környezetének turisztikai fejlesztése” című, TOP-1.2.1-16-VE1-2021-00044 azonosító számú projekt kedvezményezettjeként.

Parti sétány, Halösvény

A projekt Támogatási Szerződése 2022. május 03. napján lépett hatályba.

A jó ütemben haladó megvalósításnak köszönhetően a tervek szerint már 2023. júliusában átadásra kerülnek a megvalósított beruházások.

A projekt célja a településben rejlő turisztikai potenciál még teljesebb kiteljesítése.

Mivel Balatonakaliban az egyik legjobb kiaknázatlan fejlesztési lehetőség a horgászat volt, ezért a szezonhosszabbítás céljából ezt a fejlesztést választotta az önkormányzat azzal együtt, hogy a terület természetesen bárki által, az év minden napján szabadon használható.

Parti sétány, Halösvény
Továbbá

A beruházásoknak köszönhetően a csónakhelyek szárazföldi kapacitásnövelése, mobil vízi horgászstég építése, továbbá a horgász kikötőben található csónak tároló, leromlott állagú stég felújítása valósult meg.

Ezen felül szárazulati csónaktároló is létesült, amely biztosítja a horgászcsónakok négy évszakos elhelyezését.

A projekt keretein belül egy sólyakocsi is beszerzésre került, amely megkönnyíti a tárolón tartott csónakok vízre juttatását.

A megfelelő színvonalú vendégfogadás érdekében közösségi tér, új jegypénztár (a hajóállomáshoz), mosdó és vizesblokk, napelemmel, a közvilágítás kialakításával ellátott, parkolóhelyekkel kialakított sétány létesült.

Az üdülőterületi szolgáltatások bővítése az itt élők és itt pihenők elégedettségét szolgálja, akik a sétányt életkortól függetlenül használhatják fizikai aktivitásra az egészséges életmódhoz kapcsolódóan is.

A tóparti fák megóvásával és új platánfák ültetésével kialakuló, árnyas sétányon tájékoztató táblák ismertetik a település és környékének értékeit.

A fejlesztés horgászturizmus témájú részéhez kapcsolódva a táblák feliratai a Balaton halait, más érdekes élőlényeit, vízinövényzetét mutatják be a nagyközönségnek. A tematikus, ismeretterjesztő táblák tartalma QR-kód segítségével online is elérhetővé válik.

A kerékpáros turizmus szolgáltatási színvonalának emelését kerékpárszerelő oszlop, valamint egy kerékpártároló szolgálja.

A szezonban az önkormányzat megbízásából, a Beach Boat Kft. által üzemelő Balatonakali-Balatonszemes, illetve a Balatonakali-Balatonföldvár hajójárat lehetőséget ad a kerékpárosoknak a Balaton-kör rövidítésére, így akik ezt az alternatív útvonalat választják, azok az itt megvalósuló szolgáltatási színvonal- növekedés miatt Akalit választják majd.

A fejlesztés eredményeként a tó megközelítésére rendezett környezetben nyílik lehetőség.

Várjuk vendégeinket Balatonakali megújult Balaton-parti sétányán!
Ugrás a programokra
Megújulva
Parti sétány, Halösvény
új parkoló
Parti sétány, Halösvény
új zöldterület, épület
Parti sétány, Halösvény
új filagóra
Parti sétány, Halösvény
új épület
Parti sétány, Halösvény
új járófelület a csónakokhoz
Parti sétány, Halösvény
új stég
Parti sétány, Halösvény
új bepakoló stég és sólyázó
Parti sétány, Halösvény
új mólószár
Ilyen volt
Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény Parti sétány, Halösvény