Év Honlapja 2015
Balatonakali Hajóállomás
Balatonakali Hajóállomás
Balatonakali Hajóállomás
Balatonakali Hajóállomás
Leírás
A Balatoni Hajózási Zrt. egy tradicionális vállalat, mely immár 168 éve szállítja a vendégeket a Balaton vizén. Évtizedek óta a Balaton Régió egyik legmeghatározóbb vállalkozása. Tevékenysége nagy részben a turisztikai piacra koncentrálódik, azzal szorosan összefügg. A Balaton Régiót érintő mind három megyében (Somogy, Veszprém, Zala) jelen van. Tulajdonosai a Balaton Régió közforgalmú személyhajó kikötővel rendelkező önkormányzatai, de tevékenységéből adódóan szoros kapcsolatokat ápol az üdülőkörzet összes önkormányzatával, egyéb turisztikai szervezetekkel és civil szerveződésekkel, gazdasági társaságokkal, idegenforgalommal foglalkozó cégekkel is.
 
 
Balatonakali Hajóállomás Nyitva tartás:
Főidényben üzemelő kikötő.
 
A Balatoni Hajózás Zrt. balatonakali kikötője a Balaton nyugati medencéjének északi partján található. A kikötő közforgalmú. Az egymolós nyíltvízi kikötőt 1969-ben helyezték üzembe. Tájolása: DK. A móló északkeleti oldalán 5 vendéghely van, a vízmélység azonban nem éri el a másfél métert, így csak kis merülésű hajók tudnak megállni a kőszórásnál. A BH Zrt. pénztára a móló nyakánál álló kis fehér épületben van. Sekély, hínáros és a mind gyakoribb keleti széltől védtelen, de a jellemző északnyugati széltől, és a gyakori délnyugati hullámzás ellen védett kikötő, kikötői szolgáltatások nélkül.
A mólótól nyugatra naturista kemping található. Étterem a móló közvetlen közelében. További éttermek, söröző és cukrászda, élelmiszerboltok, posta és szabadtéri mozi a faluban.
 
Kikötőbejárat koordinátája: 46° 52.65' N, 17° 44.55' E
+36 88 444 540
forgalmi@balatonihajozas.hu www.balatonihajozas.hu