Év Honlapja 2015
EFOP - "Akali Együtt! - társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével", 24,97 millió forint.
A támogatás intenzitása a Projekt elszámolható költségeinek 100%-a.
A "Balatonakaliért Támogatási Közalapítvány" nyertes pályázata, mely három évig szolgálja településünk közösségét. Projektazonosító: EFOP-1.3.5-16-2016-00028.
A projekt időtartama: 2017.01.01-2020.06.30.

Akali Együtt! - társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével
A "Balatonakaliért" Támogatási Közalapítvány immár több mint húsz éve aktív szerepet vállal a település kulturális, sport és közösségi életében.
A jelenlegi pályázattal célunk többrétű: egyfelől bemutatni a fiataloknak az önkéntes munka örömeit, másfelől az önkéntes munka segítségével megismertetni az idősek életét, erősíteni a generációk közötti együttműködést. Emellett helyi hagyományainkat ápoljuk, több rendezvény, program és esemény megszervezését tervezzük, ahol a társadalom minden tagja részt vehet. Nagyszerű alkalmak ezek a találkozásokra, beszélgetésekre.
Önkéntes tevékenység keretében az alábbi szolgáltatások nyújtását tervezzük:
Idősek segítése: Bevásárlások, az idősek meglátogatása, tavasszal és ősszel az idősek segítése a kertek tavaszi ébredésénél és őszi-téli pihenésére történő felkészítésénél, fa felaprítása és összerakása, hólapátolás, önképzés, idősebbek rendszeres meglátogatása, eseti segítségnyújtás
Fiataloknak hagyományaink bemutatása
Idősebb generáció tudásátadása:megmutatják az ő játékaikat (beltéri és szabadban is végezhető játékok)minden évben egy-egy étel bemutatása, amelyet fiatalok készítenek az idősebbek segítségével,régi mesterségek bemutatása, gyakorlása.
Az alábbi programokat kívánjuk megrendezni (évente):
Rendezvényeink, amelyeknél több, mint 100 fő megjelenésére számítunk:
1. Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor: történelmi borút vezet kis falunkból a közeli hegyekbe, amelyek nyitott ajtókkal várják a vendégeket ezen a hétvégén: a mandulából készült ételek és a környéki borok adta ünnep ez, ahol a helyi hagyományok hangsúlyos szerepet kapnak.
2. Mesefesztivál - Alma koncert: már-már hagyományosnak tekinthető, hogy a fiatal generáció és az idősebb korosztály együtt élvezik a gyermekdalokat
3. Nagykoncert: augusztus 20-hoz legközelebb eső hétvége
Események, amelyek a közösségi aktivitást és családok megerősítését szolgálják:
Tavaszi szemétszedés; Horgász Családi Nap; Akali kerülő túra tavasszal és ősszel (közös sütéssel-főzéssel); Pünkösd előtti szomszédolás; Májusfa kitáncolás; Bakonyi Attila Futball Emléktorna; Szent Iván ünnepe; Erős ember verseny a fiatalok szervezésében; Borutca - helyi bortermelők, kézművesek bemutatója; Szüreti felvonulás; Idősek Napja; Tökös Nap; Adventi készülődés,
Programok:
Nyugdíjas Klub, ahol ősztől tavaszig minden héten/második héten társadalmi jelleggel összegyűlnek a szépkorúak, azaz a közvetlen célcsoport tagok: nosztalgiáznak, történeteket mesélnek, ünnepelnek, kártyáznak.
Hat együttműködő partner segíti a projekt megvalósulását: Erdélyi Kör Egyesület, Levendula Nyugdíjas Klub, Balatonakali Polgárőrség Egyesület, Balatonakali Sportegyesület, Balatonakali és Vidéke Sporthorgász Egyesület, Balatonakali Történelmi Szőlőhegyek Borút Egyesület.




https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Hirek/2018-08-28/Kirandulas-Szentendrere

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Hirek/2018-10-06/Oszi-szemetszedo-tura

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Adventi-keszulodes-es-vasar

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Tokos-napi-alkotok-es-alkotasok

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Esztergomban-jartunk

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Idosek-koszontese-2019

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Oszi-szemetszedes1

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Kepek-a-Blahalouisiana-akali-fellepeserol

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Alma-koncert-a-Szabadteri-Szinpadon

https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Galeria/Szemesen-jartunk
Akali Együtt! - társadalmi szerepvállalás erősítése a közösségek fejlesztésével
forrás: https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Hirek/2019-07-04/Jelenleg-futo-Europai-Unios-tamogatassal-megvalosulo-projektjeink