Év Honlapja 2015
Ismét fantasztikus produkcióval készül a balatonakali közösség karácsonyra. December 22-én, vasárnap, 17 órakor felgördül a függöny, és a tavalyi karácsonyi történet folytatódik. Akkor Balatonakaliba érkeztek a budapesti vendégek, most Budapestre mennek az akaliak. A próbák már november óta folynak, kicsiket-nagyokat egyaránt érintve a hétvégi, esti próbák sora.
Karácsony mandulával, szeretettel
Meglepetés szereplők is érkeznek majd a karácsonyozásba, így például a helyi lelkész (Gabnai Sándor) is megszólítást kap, sőt ünnepi gondolataival zárja az est színháztermi részét. A produkció szakmai mentorokkal bír, Szeles József ötlete alapján a szerző Máté P. Gábor, a rendező Szeles József.(Petőfi Színház, Veszprém)
Ezt követően az Akali Asszonykórusé lesz a főszerep, akik már egy ideje férfiúi erősítéssel vegyes karrá léptek elő. A reflektorfény mégis inkább a helyi Kisjézuskáé... A településen hagyomány, hogy minden esztendőben az első fiú szülött karácsonykor, mint Kisjézus tündököl családja, a kórus, hagyományos karácsonyi népdalok, pásztorok körében. A kórus szakmai vezetője, betanítója Bruckner Szabolcsné, Rábaközi Rita. A Művelődési Ház udvarán a kemence mellett kisjászolban várja a kisded látogatóit. Egy ugyancsak meglepetés dallal köszönt végül a kórus, hogy átadja a teret az est további részének és a hatalmas élő fenyő melletti, alatti szeretetvendégségnek. A legszeretettebb fogás pedig Balatonakaliban, mi is lehetne más, mint a mandulás kalács? Természetesen az első “nagy”, jelentős mennyiségű termésből, melyet az első mandulás adott...
Karácsony mandulával, szeretettel
Karácsony mandulával, szeretettel
Karácsony mandulával, szeretettel