Év Honlapja 2015
A balatoni települések sajnos további korlátozásokat kénytelenek bevezetni, a jelenleg is érvényben lévő kijárási korlátozás be nem tartása miatt. Mivel a vártnál többen vannak azok, akik nem tartják be, az ilyenkor embertársaik érdekében elvárható viselkedési normákat, rákényszerítik a döntéshozókat a szigorításokra. Jelenleg is sokan vannak, akik folyamatosan szivárognak a nagyvárosokból, jobb esetben a lakható, rosszabb esetben a nem lakható ingatlanokba.
Korlátozás a vízparti területeken
Mivel a közelgő hosszú hétvége csalogató azok számára, akik nem tartják be a korlátozást, ezért a településünkön tartózkodó, szabálytisztelő emberek egészsége érdekében az alábbi határozatok meghozatalára kényszerültem.


50/2020. (IV. 8.) határozat
Balatonakali község Polgármestere a Magyarország Kormánya által a 40/2020. (III.11.) Kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörömben eljárva:
Elrendelem az önkormányzati tulajdonú strand lezárását 2020. április 9.-én (csütörtök) 15 órától április 14.-én (kedd) 12 óráig.
A strandra ezen időszakban – az önkormányzati dolgozókon; az ott folyó kivitelezésben érintett munkavállalókon és a strandi felépítményekre érvényes bérlettel rendelkezőkön kívül, senki nem mehet be!

Döntésemet a járványügyi tapasztalatok függvényében 14.-én délelőtt felülvizsgálom.


51/2020. (IV. 8.) határozat
Balatonakali község Polgármestere a Magyarország Kormánya által a 40/2020. (III.11.) Kormányrendelettel elrendelt veszélyhelyzetre való tekintettel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében biztosított jogkörömben eljárva
az alábbi korlátozásokat rendelem el 2020. április 9.-én (csütörtök) 15 órától április 14.-én (kedd) 12 óráig.
1.) Az önkormányzati tulajdonú strand és a Strand kemping közötti partszakaszon egyszerre max. 3 fő tartózkodhat horgászat céljából egymástól minimum 10 méter távolságra.
2.) A kikötő móló területén egyidejűleg összesen 6 fő tartózkodhat sétálás vagy horgászás céljából.
A horgászok egymástól minimum 10 méter távolságot kötelesek tartani.
Amennyiben a 6 főt eléri a horgászok vagy a sétálók együttes létszáma, a területre senki nem mehet be addig, míg a létszám nem csökken a megengedett szint alá.

Döntésemet a járványügyi tapasztalatok függvényében 14.-én délelőtt felülvizsgálom.

Határidő: azonnal
Felelős: polgármester, településüzemeltető

Balatonakali, 2020. április 8.


Az országos és a helyi rendeletek határozatok betartását, a holnapi naptól a területileg illetékes rendőrkapitányság munkatársai gyakran ellenőrizni fogják. A szabálysértők sajnos mostantól büntetésre számíthatnak!
Koncz Imre pm.