Év Honlapja 2015
Az elmúlt esztendőben a Balaton északi partján, több településre telepítettek úgynevezett okos zebrákat, melyek egy nappal is jól látható villogó fénnyel figyelmeztetik a vezetőket, hogy jobban kell figyelniük. Tapasztalataink szerint egy nagyon hasznos találmány a gyalogosok védelmét szolgáló berendezés. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Alsóörs és Révfülöp mellett Balatonakalinak is sikerült részt venni a programban, így a berendezés bekerülési költségének felét támogatásból tudtuk fizetni.
Új okos zebrákat telepítünk
Ma pedig arról számolhatok be Önöknek, hogy hamarosan Balatonakali közigazgatási területén, az összes 71-es főúton áthaladó gyalogos átkelőt, okos zebrával védjük. Ez egyedülálló az összes Balaton
parti település tekintetében. A mai napon elkezdődtek a munkálatok a főút és a Dörgicsei út kereszteződésében, ahol várhatóan két nap alatt végeznek a kivitelezők. Majd a hét második felében pedig a főút és a Pacsirta utca kereszteződésénél lévő zebra védelmére is kiépítik a rendszert. Ha terv szerint mennek a dolgok, akkor a hétvégére okos zebrával teljesen ellátott település leszünk!

A jelenlegi kivitelezéseknél is sikerült az egyik átkelő védelmi költségeinek felét, pályázati forrásból fedezni. A támogatás kezelését a Veszprém Megyei Rendőrkapitányság koordinálja. Bízunk abban,
hogy az amúgy veszélyes, főúton történő átkelést sokkal biztonságosabbá teszik az új okos zebrák Balatonakali lakosai számára.

Koncz Imre pm.