Év Honlapja 2015
Ezúton tájékoztatjuk a tisztelt olvasóközönséget, hogy a könyvtár újra a megszokott helyen és időben működik. Nyitva tartás: Kedd 15-18 óra,
Csütörtök 15-18 óra.
Könyvtári nyitvatartás
A községi könyvtár „építését” Steixner István tanító kezdte meg Balatonakaliba kerülésekor. Az induló 20 kötetet - könyvtárosságának 43 éve alatt - közel 5 ezerre fejlesztette fel. A gyarapodó állomány a Művelődési Házból az időközben megszűnt általános iskola (ma is a katolikus egyház tulajdonába lévő) épületébe került át.

A tanító úr munkáját 1993-ban Varga Imre folytatta, aki a mostoha körülményekkel (fűthetetlen, nedves és sötét helyiség) dacolva nagy lelkesedéssel dolgozott a könyvek között, amelyeknek számát ő is gyarapította.
A könyvtár számára 2008-ban tudott igazán méltó helyet biztosítani a falu. A polgármesteri hivatal céljaira megvásárolt Kossuth utca 45. számú épület földszintjén 50 négyzetméter alapterületen sikerült létrehozni egy világos, szép, a korszerű követelményeknek is megfelelő helyiséget.

Varga Imre visszavonulásakor (2008. május 31.) a könyvtári teendőket Királyhegyi Ottília vette át. Az intézmény átköltöztetését megelőzően a Balatonfüredi Könyvtár szakemberei átfogó selejtezést hajtottak végre. Ennek eredményeként megközelítőleg 1700 kötettel kisebbedett az állomány, s így jelenleg 4200 kötetet számlál. Ennek döntő része felnőtt és gyermek szép- és ismeretterjesztő irodalom. A könyvválaszték folyamatosan bővül, gyarapodó tendenciájú a kézikönyv készlet is.

2011. januárjától Kovács Ágnes várja az olvasókat, aki a Balatonfüredi Városi Könyvtár irányítása mellett kezdte meg a munkát. A lakosság igényeinek megfelelő nyitva tartás, és a közösségi tevékenységek előtérbe helyezése az elsődleges feladata. Az olvasók érdeklődésének megfelelően törekszik a folyamatos bővítésre, az ifjúsági, és gyermekkönyv készlet megújítására.