Év Honlapja 2015
Az idén március 31-e és április 1–je közötti hétvégén, 11. alkalommal rendezi meg a Balatonakali Történelmi Szőlőhegyek Borút Egyesület és Balatonakali Község Önkormányzata az “Akali bor napja mandulavirágzáskor” elnevezésű, méltán népszerű rendezvényt.
11. alkalommal ünnepeljük a mandulavirágzást
Pénteken 17 órakor kezdődnek az események a Magtárházban polgármesteri, majd egyesületi elnöki köszöntővel. Ezt követően az érdeklődők szakmai előadásokat hallgathatnak, mandula, bor, valamint cukrászat témákban. Ezt követi a mandulás és más sütemények versenyének eredményhirdetése, sütemények kóstolása. Kérjük a háziasszonyokat, és persze a sütés tudományában jártas urakat is, hogy nevezzenek a versenyre bármely finom süteménnyel, ami lehet mandulás és mandula nélküli, édes vagy akár sós ízű! Az első tíz jelentkező számára az önkormányzat fél-fél kiló mandulát biztosít, amit Mészáros Géza településüzemeltetőtől kell igényelni. Az elkészült süteményeket, pénteken 14-17 óra között lehet leadni a Magtárház emeletén, vagy értesíteni a településüzemeltetőt, aki érte megy ha szükséges. (Mészáros Géza: 20/957-7246) A pénteki szakmai nap mindenki számára ingyenesen látogatható.

Szombaton a nyitott pincék napja lesz, melyre a délelőtt folyamán két szervezett túrát is indítunk. Természetesen egyénileg is bejárható az útvonal, akár csak egy-egy pince érintésével. A borkóstolón való részvételhez “borravaló” karszalagot kell vásárolni, ami minden résztvevő pincénél kapható, az állandó lakosok számára kedvezményesen. A rendezvény két napján a FÉK Étteremben mandulás ételek szerepelnek a kínálatban, valamint a szombati nap végén zenés “Mandula Est” várja a vendégeket.

A kétnapos rendezvény pontos programja a mellékletben lévő dokumentumban olvasható, más fontos információkkal együtt!

11. alkalommal ünnepeljük a mandulavirágzást
11. alkalommal ünnepeljük a mandulavirágzást