Év Honlapja 2015
A Balatonfüredi Rendőrkapitányság vizsgálatot indított az ügyben.
Rendőrkézen az Alsóörsön balesetet okozó, majd segítségnyújtás nélkül elhajtó sofőr
Egy személygépkocsi sofőrje 2023. május 20-án 19 óra 10 perckor Alsóörs belterületén egy kereszteződéshez érve nem adott elsőbbséget egy szabályosan haladó motorkerékpárosnak. Az autó nekiütközött a motor jobb oldalának, majd az nekicsúszott és ütközött egy vele szemből érkező másik gépkocsival is.

A balesetet okozó férfi ugyan megállt, kiszállt az autójából és megkérdezte az úttestről felállni próbáló motorost megsérült-e, de ezek után segítségnyújtás és adatainak hátrahagyása nélkül elhajtott a helyszínről. A 62 éves balatonalmádi motoros súlyos sérüléseket szenvedett a baleset következtében.
A helyszínre érkező rendőrök adatgyűjtésének eredményeként azonosították, majd otthonában elfogták a 71 éves szintén balatonalmádi lakost.

Ezután a rendőrök a férfit előállították, majd őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, továbbá a vele szemben alkalmazott kábítószer-gyorsteszt pozitív értéket mutatott. A lakóhelyén megtartott kutatás során egy műanyag dobozban zöld színű növényi anyagmaradványokat és őrlőt is találtak az egyenruhások.

Az elkövető ellen a Balatonfüredi Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomozást indított, továbbá kábítószer birtoklása vétség elkövetésének gyanúja miatt is büntetőfeljelentést tettek vele szemben.