Év Honlapja 2015
Balatonakaliban 2023 szeptember 23. szombat 14 órától:
Mandulaszüret
Az elmúlt esztendőben Balatonakali - a mandulás település - kiváló rendezvényt keltett életre, mandulaszüret névre keresztelve. A mandula virágzásának már évtizedes ünnepi hagyománya van Akaliban, éppen időszerű volt a termés megünnepelése is. Idén második alkalommal rendezzük meg az eseményt, annak ellenére, hogy a saját mandulásunk nem bővelkedett termésben.

14 órától Balatonakali észak-keleti végén (Hóvirág utca keleti vége és a Fenye hegyre vezető Fenyei útkereszteződésénél lévő, önkormányzati mandulaültetvény szomszédságában) festői környezetben, szabadtéren várjuk az érdeklődőket.

A polgármesteri köszöntő után, a mostanság igencsak aktuális fagykár elleni védekezésről hallgathatunk egy előadást, a téma leginkább avatott szakértőjétől, Rácz Szabó Róberttől. Majd megkóstolhatjuk a Balaton Virágai névre hallgató pralinét, Gábor Sándor aranykoszorús mestercukrász remekművét.

Nem marad el idén sem a mandulatörő verseny(*), majd a mandulafák előtt felállított színpad zenei élményt nyújt a közönségnek, akik a Mörk Pincészet borait és az Akali Szekér streetfood ételeit Ízlelhetik. A Fék Étterem ezen a napon mandulás ételeket is kínál étlapján.

Aki ellátogat ezen a délutánon Balatonakaliba, annak lehetősége lesz mandulát vásárolni, annak ellenére, hogy idén igencsak kevés termett.

Legyen vendégünk! Próbálja ki a mandula és a jó bor közös fogyasztásának egyedülálló élményét Balatonakaliban!

*
A versenyre kérjük, hogy lehetőség szerint előre regisztráljanak a programbalatonakali@gmail.com e-mail címen vagy a +36 70 703 3776 telefonszámon. Nevezni 2 fős csapattal lehet, nemre, korra való tekintet nélkül. A versenyre a nevezőknek semmit nem kell hozniuk, a rendezők biztosítják a törendő mandulát, illetve a szükséges eszközöket. Az a csapat nyer, aki 10 perc alatt a legtöbb gramm egész mandulabelet mérlegeli.
https://www.balatonakali.hu/Multimedia/Akali-TV-Musorok/MANDULASZURET2

Mandulaszüret
Mandulaszüret
Mandulaszüret
Mandulaszüret