Év Honlapja 2015
A Balatoni Fejlesztési Tanács és a Veszprém Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával megvalósult Traffibox berendezést üzemeltek be április 10-én 15 órakor Balatonakaliban. A berendezés a 71-es számú főútvonal és a Hokuli utca kereszteződésében található, a Magyar Állam tulajdonában álló főút területén. A települési önkormányzat vállalta az üzemeltetés során az elektromos fogyasztás díját, illetve a boksz éves kötelező karbantartásának költségét.
Sebességmérés Balatonakaliban
Jelenleg a 90 Km/h sebességet meghaladókat rögzíti a kamera, viszont a nyári időszakban ezen a szakaszon 70 Km/h korlátozó tábla kerül kihelyezésre, így érdemes lesz erre fokozott figyelmet fordítani, annak érdekében, hogy lehetőség szerint senkinek sem kelljen büntetést fizetnie.

Az átadón jelent volt Anda György r. ezredes, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese, Jamrik Péter, a Balatoni Fejlesztési Tanács Kabinet elnöke, Polgárdy Imre, Veszprém Vármegyei Közgyűlés elnöke, Vancsura Miklós r. alezredes, a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetője és Koncz Imre polgármester.

Sebességmérés Balatonakaliban