Év Honlapja 2015
Pető Piroska, okleveles környezetmérnök, fotográfus, borász fotókiállítása Balatonakaliban.
Épített örökségünkre hangolva
"A Balaton-felvidék egyedi tájértékeinek gyűjtésével több mint húsz éve foglalkozom. Kutatásaim során előtérbe került az épített örökség témája, eleinte a szőlőhegyi épületek világa nyűgözött le, majd tevékenységemből adódóan a falvak belterületeinek népi építészeti értékei is fókuszba kerültek.

2017-ben, a Településképi arculati kézikönyvek anyagának összeállításakor számos településre irányult rá a figyelmem, és sok ezer fotót készítettem az utcákról, egyes épületekről és részleteikről. 2019 óta hét, helyi értéktárat bemutató könyv jelent meg, melyek részletesen ismertetik az adott község épített értékeit. Nagyon fontosnak tartom a megmaradt értékeinkre történő figyelem felhívást és a jó példák kiemelését, így a kiadványok, cikkek mellett értéktúrák keretében is igyekszem e törekvést előre vinni.

A felfedezőutak folytatódtak, a gyűjtőmunka és az értékek dokumentálása folyamatos. Szeretettel hívom az érdeklődőket kiállításomra, mely a szóban forgó témához a Pécselyi-medence, a Káli-medence, a Tapolcai-medence illetve Vöröstó és Pula térségéből merít.

Facebook: A Balaton-felvidék egyedi tájértékei
Honlap: www.petopiroska.hu

Megnyitó: 2024.07.07. - 17:00
Helyszín: Balatonakali szabadtéri színpad és kiállítóterem (Vasút tér 4.)
Nyitvatartás: 2024.07.07-től 2024.08.19-ig, minden nap 17:00-20:00
A kiállítás látogatása ingyenes.