Év Honlapja 2015
Április 1. szombat, Nyitott pincék napja (Bortúra a szőlőhegyen)

Csodáljuk meg együtt a mandulafák virágba borulását, a történelmi pinceépületeket és a gyönyörű balatoni tájat! A Fenye - és Les-hegy borosgazdái saját termelésű boraikkal, a Pince Galéria festménykiállítással várja a borkedvelő közönséget.
Akali Bor Napja Mandulavirágzáskor
Leírás
 09:30 – Vezetett túra Sövény Gergő programszervezővel. Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, - ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (10:15), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.
 
11:00 – Vezetett túra Koncz Imre polgármesterrel. Gyülekező a FÉK Étterem előtt, karszalag vásárlás, borkostolás, 3 perc séta a Müller Családi Pincészethez, - ahol szintén lehet kóstolni -, majd indulás vonattal Fövenyesre (11:35), onnan séta vissza Akaliba, minden további résztvevő pince érintésével.
  
A vezetett túrákra kérjük lehetőség szerint előzetesen regisztráljanak a program@balatonakali.hu e-mail címen a túljelentkezés elkerülése végett! Tájékoztatjuk a vezetett túrára jelentkezőket, hogy a vonaton kell mindenkinek saját részre megvenni a vonatjegyet, mivel a vasútállomáson nem működik a jegypénztár.
 
Nyitva tartó pincék, borkóstoló helyek:
 
1.      Skrabski Pince, Sümegi Gábor
2.      Fürtös Pince, Németh Miklós
3.      Pince Galéria, Lunzer Anikó
4.      Meszleny Pince, Meszleny család
5.      Fülei Pince, Fülei Zoltán
6.      Mörk Pince, Mörk András
7.      Müller Családi Pincészet, Müller Gábor (B.akali, Kossuth u. 46.)
8.      FÉK Üzletház, Tóth Dávid
 
A borkóstolókon való részvétel BORRA-való karszalaggal lehetséges, melynek ára 5000,-Ft! 14 év alatti gyermekek számára 2500,- Ft, 6 év alatti gyermekek számára ingyenes a részvétel és karszalag sem kell. A Balatonakaliban állandó lakhellyel rendelkezők számára, akik már betöltötték a 14. életévüket, önköltséges áron, 2500,- Ft-ért lehet karszalagot venni, a balatonakali állandó lakos 14 év alattiak, ingyen kapnak karszalagot, amivel fogyaszthatnak.
 
Karszalagot, minden borkóstoló helyen lehet venni. A karszalag ára tartalmazza a gravírozott kostolópoharat, a pincéknél a kostolásra felkínált borokat, -kóstolási mennyiségben- gyermekeknek szörpöt, a Meszleny pincénél egy tál gulyást, vezetett túrák esetében a túravezetést. A Meszleny pincénél Lukács Adrián és zenésztársa szórakoztatja a megpihenő vendégeket.
 
A nyitott pincék 18:00 óráig tudják fogadni a vendégeket, így kérünk mindenkit, hogy addig keressék fel azt a pincét, ahol kóstolni kívánják. Egyben tájékoztatjuk a kedves érdeklődőket, hogy a túra során több pincénél is van lehetőség palackozott bort vásárolni, viszont ennek árát külön fizetni kell az adott bortermelőnél.
 
20:00-23:00 – Zenés Mandula Est a FÉK Étteremben, aThrills Duó közreműködésével, mandulás ételekkel! A karszalaggal rendelkező vendégeknek kedvezményes menü.
Asztalfoglalás 06-30/306-4590 telefonszámon.
 
Jószívvel várják a borbarát érdeklődőket a szervezők,
Balatonakali Történelmi Szőlőhegyek Borút Egyesület

 

Balatonakali Község Önkormányzata