Év Honlapja 2015
Balatonakali, Szabadtéri színpad, Vasút tér 4.

Településünkön vendégszerepel a Kárpát-medencei néptánckultúra közvetítésében élen járó, sepsiszentgyörgyi Háromszék Táncegyüttes, melynek tagjai közt köszönthetjük Törő Bencét, településünk lakóját is! :)

Az együttes repertoárjában számos táncszínházi előadás is szerepel, ám ezúttal egy folklórműsort láthatunk, melynek témáját az első világháborúhoz kötődő hagyomány ihlette. A produkció részletei a kép alatt olvashatók.

A rendezvény ingyenes!

Várjuk Önöket szeretettel!
18 órától levendulás(levendulaszedéssel) és nézőtér nyitás, 20 órától Vágják az erdei utat!
Vágják az erdei utat - az erdélyi Háromszék Táncegyüttes műsora
Leírás

Háromszék Táncegyüttes

Vágják az erdei utat...

folklórelőadás

2018-ban volt pontosan száz éve, hogy véget ért az első világháború, amely folklorisztikai szempontból az utolsó olyan nagy társadalmi esemény volt, amely „alkotásra” szólította fel a népet. A háború előtt, alatt és után hatalmasat gazdagodott a népdal, a népzene és a néptánc világa. A besorozás előtti búcsúztatások, a katonaságban megélt férfimulatozások tánc- és zenei anyaga, valamint a háború után hazatérő katona, a fiát elveszítő édesanya, a férjét elveszítő feleség sirató énekei mind ebben az időben születtek és érték el az általunk megismert végső formát.

A Háromszék Táncegyüttes legújabb folklórelőadása keserű-édes emlékezés, egy olyan táncos-zenés barangolás, amelyben a gyergyói, a küküllő-menti, a sajó-menti és az észak-mezőségi tájegységek magyar, román, illetve cigány népzene és néptánc világába utaztatják a nézőt – száz évet vissza az időben.

További információ
Galéria
Fotók: Ádám Gyula